Tüm Ürünlerde Ücretsiz Teslimat & 9 Taksit!

Yatak Odası Nasıl Yerleştirilir?

Yatak Odası Nasıl Yerleştirilir?

Yatak odası kişisel bir alan olduğu için bir evin en özel köşeleri arasında yer alır. Özellikle yatak odanızın yerleşimi son derece önemlidir. Çünkü yatak odası yerleşimi, uyku kalitesine etki eden faktörler arasında yer alır. Bu da akıllara yatak odası yerleşimi nasıl olmalı sorusunu getirir.

Söz konusu yatak odası yerleşimi olunca dikkat edilmesi gereken en önemli nokta konforlu ve kullanışlı bir ortam yaratmaktır. Dolayısıyla mobilyaların işlevsel özelliklerini rahatça kullanabileceğiniz bir alan oluşturmalısınız ve de yatak odanıza uygun mobilya seçimi yapmalısınız.

Mobilya seçimi konusunda daha detaylı bilgi için Mobilya Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken 10 Nokta başlıklı yazımızı da okuyabilirsiniz.

Peki yatak odası yerleşimi nasıl olmalı? Yatak odası yerleşimi yaparken nelere dikkat etmeniz gerekir? Neslive olarak bu yazımızda yatak odası yerleşimi konusu hakkında bazı önerilerde bulunuyor olacağız.

Yatak Odası Yerleşimi Nasıl Olmalı?



Yatak odası yerleşimi yaparken kullanışlı bir ortam oluşturmanız gerektiğinden bahsettik. 
Buna ek olarak yatak odası boyutu da göz önüne alınmalıdır. Öyle ki küçük yatak odası ve büyük yatak odası yerleşimi birbirinden daha farklı olmalıdır. 

Ayrıca yatak odasının şekline, kapının ve pencerenin konumuna da önem vermelisiniz. Çünkü yatak odasındaki mobilyaların daha kullanışlı hale gelmesi için bu durum oldukça önemlidir. Aksi takdirde hem kullanışsız bir alan hem de estetik açıdan hoş olmayan bir görüntü ortaya çıkabilir. 

O halde gelin, yatak odası yerleşimi nasıl olmalı birlikte bakalım.

1. Bir Plan Hazırlayın

Yatak odanıza mobilya yerleşimi yapmak için ilk olarak bir plan hazırlamanızı öneririz. Bu planı tasarlarken dijital programlar kullanabileceğiniz gibi sadece kağıt ve kalem de kullanabilirsiniz. Hatta çok daha profesyonel olması için ölçeklendirme işleminden de yardım alarak mobilya yerleşiminde bulunabilirsiniz.

Yatak odası planı hazırlarken yatağınızı, dolabınızı ve diğer mobilyalarınızı odanın hangi bölümlerine yerleştireceğinizi basit bir plan aracılığıyla tasarlayabilirsiniz. Bu sayede hoşunuza gitmeyen bir sonuç ortaya çıkarsa planda dilediğiniz gibi bir değişiklik yapabilirsiniz.

2. Gereksiz Eşya Bulundurmayın



Bir plan hazırladıktan sonra sizin için gerekli eşyaları öncelikli hale getirerek yatak odası yerleşimine başlayabilirsiniz. Böylece ihtiyacınız olan parçaları ön plana alabilirsiniz. Özellikle yatak odanız küçükse sizin için en önemli mobilyaların yerleşimine öncelik vermeniz gerekir. Bu sayede yer konusunda problem yaşama durumunuz da ortadan kalkabilir. 

3. Yatak Odası Şekline Göre Mobilya Yerleştirin

Yatak odası için odanın şekline göre bir mobilya yerleşimi yapmalısınız. Bu doğrultuda dikdörtgen ve kare yatak odası yerleşimi daha kolay olurken düzgün şekle sahip olmayan bir yatak odasının yerleşimi daha zor olabilir. 

Eğer L şeklinde bir yatak odasına sahipseniz odayı birtakım alanlara bölerek bir yerleşim planı uygulayabilirsiniz. Örneğin giysi dolabını L şeklin uç kısmına, karyolayı da diğer uç kısma yerleştirebilirsiniz. Arada kalan alana da şık bir çalışma masası konumlandırabilirsiniz. 

4. Pencereleri Göz Önünde Bulundurun



Yatak odanızı yerleştirirken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da kapının ve pencerenin konumuna uygun yerleşim yapmaktır. Arasında duvar bulunan iki pencereli bir yatak odanız varsa karyolanızı bu iki pencerenin arasına konumlandırabilirsiniz. Diğer yandan direkt olarak cam altına yerleştirilen yataklar, kış mevsimi için dezavantajlı bir durum oluşturacaktır.

Ancak çalışma masası ve şifonyer gibi parçaları doğrudan camın altına yerleştirebilirsiniz. Özellikle camın altına yerleştirdiğiniz çalışma masası gün ışığından daha rahat  yararlanabilmenizi sağlayacaktır. Böylece daha verimli şekilde çalışabilirsiniz.

5. Kapı Konumuna Dikkat Edin

Yatak odası mobilyası yerleştirirken kapının konumunu göz önünde bulundurmalısınız. Dolayısıyla mobilyaları kapı girişini engelleyecek alanlara yerleştirmemelisiniz. Örneğin kapıya yakın bir şekilde konumlandırılan gardırop, kapının açılmasını engelleyebilir. Tam da bu nedenle kapı girişi ile mobilyalar arasına belirli bir boşluk bırakmaya özen göstermelisiniz.

6. Büyükten Küçüğe Bir Yerleşim Yapın

Mobilya yerleşimi için büyükten küçüğe doğru bir sıralama yapın. Bu anlamda işe karyolayı yerleştirmekle başlayabilirsiniz. Ardından gardırop, şifonyer ve komodin olarak bir sırayı takip edebilir ya da kendi mobilyalarınızın boyutuna göre özel bir sıra belirleyebilirsiniz.

7. Halıyı Konumlandırırken Dikkat Edin



Her ne kadar bir mobilya olmasa da yatak odası halısı, estetik olduğu kadar kullanım açısından da oldukça önemlidir. Dolayısıyla halı ve kilim gibi parçaların yatak odasına düzgün bir şekilde yerleştirilmesi gerekir. Örneğin sabah uyandığınızda ayağınızı bir halıya basmak mermere basmaktan çok daha hoş bir his verebilir. 

Bu noktada halıyı karyolanın altına, yatağı tam ortalayacak şekilde yerleştirebilirsiniz. Öte yandan eğer köşeye sıkıştırılmış bir yatağınız varsa halıyı açık alana yerleştirmeniz çok daha mantıklı olacaktır. 

8. Elektrik Prizlerini Düşünerek Hareket Edin

Lambader, şarj aleti veya herhangi başka bir elektronik aleti kullanmak için elektrik prizlerine ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu nedenle elektrik prizinin yerini düşünerek mobilyalarınızı yerleştirmeniz gerekir. Özellikle komodin yanında bulunan priz noktaları hayatınızı kolaylaştıracak bir etki sunabilir. 

Eğer yatak odasında televizyon bağlantısı kurmak istiyorsanız yine prizlere yakın olacak şekilde bir düzenleme yapmalısınız. Böylece kabloları hem görüntü açısından olumlu bir sonuç elde edebilir hem de kabloya takılıp düşme gibi problemlerin önüne geçebilirsiniz.

9. Benç Koltuktan Faydalanın



Özellikle küçük yatak odaları için benç koltuklar son derece kurtarıcı olabilir. Yatak odası yerleştirme sırasında koltuğun sığmadığı alanlar için benç koltuklardan faydalanabilirsiniz. Böylece yatak haricinde de bir dinlenme alanı yaratabilirsiniz.

Ek olarak, benç koltuk modelleri sayesinde yatak odanızda ekstra bir alan elde edebileceğinizi de belirtmek isteriz. Bunun için raflı bir benç tercih edebileceğiniz gibi raflı olmayan bir benç koltuk modeli ile de istediğiniz pratikliğe sahip olabilirsiniz. Örneğin benç koltuğun alt kısmına pratik ve şık tasarımlı organizerler ekleyebilirsiniz. Böylece elinizdeki alanı daha verimli kullanabilirsiniz.

En özel mobilyaların online satış adresi Neslive olarak bu yazımızda yatak odası yerleşimi nasıl olmalı konusunu ele aldık. Siz de yatak odanızdaki mobilyaları yerleştirirken yukarıdaki maddeleri dikkate alabilir, böylece yatak odanızı çok daha kullanışlı bir hale getirebilirsiniz.

Ancak yatak odası yerleşimi söz konusu olduğunda mobilya seçimini de göz ardı etmemelisiniz. Bu noktada Neslive ayrıcalığı ile satın alabileceğiniz birbirinden kaliteli yatak odası takımları ile yatak odanıza şık bir imaj katabilirsiniz.

Son olarak sizler için hazırlamış olduğumuz diğer içeriklerimizi bulabileceğiniz blog sayfamızı ziyaret etmeyi unutmayın!

Editörün Seçimi